Fritid

Trygghet och trafiksäkerhet på fritiden

Användningsområde

PSI100 Fritid punkteringsvätska är framtaget med fokus på trafik- och driftsäkerhet. Produkten lämpar sig främst för släp- och fritidsfordon som:

  • Släpvagn
  • Husvagn
  • Djurtransportsläp
  • Båtvagn
Produktdatablad

Produktegenskaper i fokus för Fritid

Punkteringsskydd och driftsäkerhet
Tätar stickskador upp till 10mm
Lägre bränsleförbrukning och däckslitage
Mindre friktion och slitage pga felaktigt däcktryck
Miljövänlig
Fri från giftiga ämnen som t.ex. glykoler och latexämnen

Driftsäkerhet på din fritid

PSI100 är en förbyggande punkteringsvätska som effektivt tätar luftläckage i stunden det uppstår samt skapar förutsättningar för bättre däck- och bränsleekonomi samt trafiksäkerhet.

Driftsäkerhet på din fritid
PSI100 Fritid ger en god försäkring mot punkteringar och medföljande reparationsarbete. En punktering kommer sällan planerat, med rätt timing eller på en bra plats. I bästa fall kan tillfällig reparation ske längs vägen där skadan uppkommit men ofta krävs däckbyte och/eller besök till däckverkstad. Oavsett lösning tar åtgärderna tid och kan utsätta dig för situationer som är trafikfarliga. Är du ute på semester eller annan fritidsaktivitet med din , husvagn, släpvagn eller båtvagn förbygger PSI100 Fritid punkteringsskydd dessa risker effektivt.

PSI100 Fritid tätar vanliga stickskador som finns utmed vägarna (skruv, spik, glas, sten, etc.) upp till 10mm liksom torrsprickor och porer. Tätningen blir stark och beständig under däckets livslängd.  

Bättre bränsleekonomi and mindre däckslitage
Utöver punkteringsskydd ger PSI100 ett mer stabilt däcktryck genom att täta pysläckage och porer. Detta i sin tur ger bättre bränsleekonomi och mindre däckslitage. Felaktigt däcktryck, ofta som följd av mikrosprickor eller pysläckage skapar ökad friktion mellan däck och vägbana. Branschfakta visar att för varje procent förlorat lufttryck ökar slitaget med motsvarande grad. T.ex. ett däck som körs på 2 PSI där 3 PSI rekommenderas slits ~30% snabbare (1500 km mindre för varje 5000 km). PSI100 förebygger effektivt flera av dessa skador/defekter och skapar på så sätt förutsättningar för mindre underhåll och ett stabilt däcktryck över tid.

Enkla steg för att säkra dina däck

Placera ventilen

Vid påfyllnad av PSI100 roteras ventilen till hjulets "nedre halva", mot vägbanan. Om man föreställer sig hjulet som en klocka ska ventilen placeras mellan fyra (4) och åtta (8).

Anslut till ventil

PSI100 kan antingen fyllas direkt från flask/pump i ett däck utan tryck, om så demonteras ventilnålen först. Alternativt kan produkten, genom vårt Quick-fill system injiceras i ett trycksatt däck.

Påfyllnad i däck

Viktigt att följa angiven dosering. Mer information finns på förpackningen och hemsida.

Rotera hjulet

Efter att PSI100 injicerats och önskat däcktryck återställts behöver hjulet roteras. Efter en kortare sträcka är produkten utfördelad i däcket och aktiverad.

Fullt skydd

Processen med påfyllnad tar typiskt några minuter per hjul. Väl färdig har du ett starkt däck- och punkteringsskydd som är beständigt över däckets livslängd.

Önskar du mer information?

Dela dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort

Vanliga frågor

HUR SKA JAG BÄST ANVÄNDA PSI100?

PSI100 är framtaget för att förebygga punktering och luftläckage i alla typer av däck. För bästa funktion injiceras däckskyddet innan däcket skadas eller punkteras. Med det sagt, PSI100 kan i flertalet fall även användas på ett redan punkterat däck. Pumpar man upp däcket efter påfyllnad av PSI100 och omgående kör i väg i kontrollerad fart kommer däckskyddet att aktiveras och en tätning skapas.

Vid stora skador eller skador på däcksidorna är det rekommenderat att låta kontrollera däcket hos en fackman snarast möjligt.

KAN JAG ANVÄNDA PSI100 I PERSONBILEN?

Vi rekommenderar inte PSI100 till personbil där lågprofildäck och höga hastigheter ofta förekommer. I vissa fall kan obalans uppkomma. Dock kan PSI100 användas i nödsituationer för att ta sig till gummiverkstad för reparation eller byte av däck. 

ÄR PSI100 FARLIGT PÅ NÅGOT SÄTT?

Nej. PSI100 är miljövänligt. Punkteringsvätskan är utvecklat att värna miljö såväl som enkelt handhavande. Formeln innehåller varken giftiga glykoler eller latexprodukter – som ofta är fallet på marknaden. Får man produkten på händer, hud eller stänk i ögon sköljs det enkelt bort med rent vatten. Produkten är heller ej brandfarligt eller korrosivt.

KAN MAN ANVÄNDA PSI100 ÄVEN I DÄCK MED SLANG?

Ja. Det är dock viktigt att komma ihåg att slangar kan gå sönder på många sätt. Stora sprickor, revor etc. är inte ovanligt. Om så är fallet reduceras tätningseffekten.

KOMMER PSI100 SKAPA EN SÄKER OCH TILLFÖRLITLIG TÄTNING ?

Ja. På slitbanan och området närmast kommer PSI100 effektivt täta stickskador och sprickor av betydande storlek. Den tätning som formas kan anses permanent, den kommer inte att falla bort eller tappa tätningsförmågan över tid. Tätningen följer däckets livslängd.

TÄTAR PSI100 STICKSKADOR OCH REVOR PÅ DÄCKSIDAN?

Nej. PSI100 är designad för att effektivt täta skador på slitbana, inte på däcksidan. Däckskyddet kan avhjälpa mindre sprickor och porer på däcksida som förorsakar läckage.

ÄR MÄNGDEN PSI100 VIKTIG FÖR AVSEED FUNKTION?

Ja, rekommenderad dosering är avgörande. Olika fordonstyper har olika förutsättningar. Välj rätt mängd för fordonstyp och däckdimension.

KOMMER PSI100 FRYSA I VINTERKYLA?

Nej. PSI100 är frostskyddad ned till -35°C. Under den temperaturen påverkas viskositeten men återgår snabbt efter en stund mha friktionsvärmen som skapas i däcket.

KAN ETT DÄCK VULKAS EFTER ATT PSI100 ANVÄNTS?

Ja. PSI100 tvättas enkelt bort med vatten och torkas sedan torrt.

Varukorg
Rulla till toppen